2019. feb 10.

Rozmaringos pulykaragu

írta: Petőcz Ferenc
Rozmaringos pulykaragu

rozmaring.jpg

50 dkg darabolt pulykahús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
3 közepes burgonya
só, bors, őrölt kömény, 
1 tk szárított vagy egy ág friss rozmaring
2 dl főzőtejszín
olaj
1 ek étkezési keményítő
A hagymákat pároljuk üvegesre a kevés olajon, majd adjuk hozzá a húst és a fűszereket, így is pirítsuk egy picit. Majd adjuk hozzá a zöldségeket és öntsük fel vízzel. Forraljuk fel, ízlés szerint ízestünk utána a levesnek. Ha minden megpuhult és megfőtt, akkor az étkezési keményítős főzőtejszínnel sűrítsük be az ételt. Finom. Hamarosan jön a tárkonyos verzió, de az gombával.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak