2019. már 15.

Savanyú belsőségleves

írta: Petőcz Ferenc
Savanyú belsőségleves

dsc02398.JPG

Gyermekkoromban soksor ettünk ilyent, én nagyon szeretem. Szerintem nektek is tetszeni fog, csak bátran, szüleink, őseink ilyentettek és 80-100 évet éltek.

Egy edényben kevés zsíron megfonnyasztunk 1 kockázott vöröshagymát, majd hozzáadunk 1 kg sértéstüdőt, 60 dkg sértés szívet, 2-3 sertésnyelvet. Hozzáadunk 4 gerezd reszelt fokhagymát, 2-3 babérlevelet, sózzuk, borsozzuk s puhára főzzük az alkatrészeket. Amikor a belsőségek megfőttek, kivesszük őket, hozáadunk 4-5 db kockázott burgonyát, sárgarépát és gyökérzöldséget. A belsőségeket daraboljuk és vissza tesszük. Tejföllel, keményítővel habarjuk, majd citromlével vagy ecettel ízlés szerint ízesítjük. Nagyszerű régi magyar hagyományos fogás. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak