Grilezzett paprika fetával-juhtúróval töltve
Nyár van és ez a bejegyzés blogunk 500. bejegyzése. Így nyilván egy nyári finomság jön recepténk. Ez az tel nem csak finom, de laktató is. Így bátran és közben még egészséges is, nem fogja felvinni egekig a vércukor értéket.
25 kg juhtúrót és 20 dkg fetasajtot elkeverünk 3 db aprított újhagymával, ehhez adunk még 4-5 ek tejfölt, 4-5 db aprított friss bazsalikomot, kevéske aprított petrezselymet, frissen őrölt borsot. Ez lesz az egyik legfinomabb töltelék.
Ez a mennyiség 4 nagyobb paprika betöltésére lesz alkalmas, így a 4 paprikát töltsük is meg vele.
Egy grill serpenyőt vagy egy kontaktgrillt bekenünk olívaolajjal, felhevítjük, erre tesszük a töltött paprikákat, szintén lekenjük olívaolajjal. Megrillezük, vigyázzunk, a töltelék ne folyjon ki. MAjd ezt követően visszahűtjük. Feladarboljuk és salátaágyon tálaljuk aprított lilahagymával, darabolt koktál paradicsommal, esetleg friss olívabogyóval, kevés barbecue szósszal. Mennyie fogás. Jó étvágyat!