2019. júl 24.

Csirkemell uborkás gombaraguval

írta: Petőcz Szabó András
Csirkemell uborkás gombaraguval

dsc02982.JPG

Most egy olyan receptet fogok megosztani, ami biztosan az idei nyár slágere lesz. Az uborkát mindenki szereti, a csirkemell meg gyorsan elkészülő hús, így a nagy hőségben nem kell sokat időzni a konyhában, és akár a nyaralás alatt is elkészíthető. Elkészítése az alapanyagok feldolgozásától a tálalásig nem vesz el tőlünk sok időt, fél óra alatt tálalhatunk is.

dsc02979.JPG

Hozzávalók: 2 közepes méretű kígyóuborka, 15 dkg gomba, 2 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint szárított tárkony, só, bors, 2 dl főzőtejszín, 60 dkg csirkemell, olaj.

dsc02980.JPG

Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzunk vagy a kedvenc fűszer keverékünkkel fűszerezzük. A vöröshagymát negyedre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A kígyóuborkát félbevágjuk,  a magját kikaparjuk, ezt is felszeleteljük, a gombát kockákra vágjuk. Egy kisebb edényben olajat hevítünk, beleszórjuk a vöröshagymát, kissé megsózzuk. Nem kell teljesen lepirítani, csak hagyjuk összeesni. Ekkor adjuk hozzá a gombát és az uborkát, fűszerezzük meg. Saját levében időnként megkavarva 5 percig pirítjuk, vagy addig amíg már nem kemény, de nincs szétfőve. A lényeg hogy roppanoságát még megtartsa. Ekkor hozzákeverjük a főzőtejszínt, kissé besűrítjük vele. Eközben a csirkemelle kevés olajon megsütjük, a serpenyőben visszamaradt szaftot belekeverjük a raguba, és már tálalhatunk is!

dsc02981.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta