2019. aug 05.

Amerikai csirkegulyás

írta: Petőcz Ferenc
Amerikai csirkegulyás

dsc03005.JPG

A magyar konyhában szokásosnak mondható a húsleves, szinte kötelező elem hétvégén. Nálam persze azért ez nem állja meg magát, ritkábban kerül asztalra és sokféle elvarázsolt formában. Ez is egy ilyen recept.

4 db csirkeszárnyat ízekre vágunk, 60 dkg csirkemellet csíkokra aprítunk és feltesszük főni 2 liter vízben. Lehabozzuk, ekkor kerül bele 4 db kockázott burgonya, 1 tk őrölt koriander, frissen őrölt fehérbors, egy csipet őrölt gyömbér vagy egy darabka friss és ízlés szerint sózzuk az ételt. Amikor a hús és a burgonya megfőtt, hozzá adunk egy doboz konzerv kukoricát és egy doboz konzerv fehér babot, egy nagyobb felkarikázott póréhagymát. Ezzel is főzzük 5-6 percet, majd félbevágott kevésbé lédús koktélparadicsomot is beleteszünk, így még pár percet főzzük. Tálaláskor frissen aprított snidlinggel szórjuk

Garantáltan más é garantáltan finom leves. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Amerikai Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak