Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. okt 30.

Paradicsomos bulguros csirkeszárny

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos bulguros csirkeszárny

1 kg 2 ízületes csirkeszárnyat sóval, borssal pácolunk. 1-2 órát félre rakjuk. Ezt követően 2 ek paradicsom sűrítményt elkeverünk 1 tk curryval 2 gerezd reszelt fokhagymával 2 ek olívaolajjal. A szárnyakat félbevágjuk, hőálló tálba helyezzük, majd megkenjük a currys pasztával. 170 fokra…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. okt 30.

Zsályás fetás sütőtökös tészta (2 személyre)

írta: Petőcz Ferenc
Zsályás fetás sütőtökös tészta (2 személyre)

Itt van lassan megint egy megosztó ünnep, pedig nem sok alapja van a megosztó jellegnek. A keresztény kultúrákban, így a magyarban is jelen van a töklámpás (pl.: Salamon töke...stb). Most erre az időszakra, nem csak egy napra, bármikorra egy finom tészta recept. Eredetileg 2 főre és egy pici plusz…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. okt 24.

Fehérboros-szőlős máj céklapürével

írta: Petőcz Ferenc
Fehérboros-szőlős máj céklapürével

Idei szüreti receptjeink között ez az utolsó és mégis fenséges étel, tehát nem az utolsó az ételek sorában.  60 dkg sertésmájat felcsíkozunk, szárazra törlünk, majd a májdarabokat lisztbe forgatjuk. Ezt követően 2 fej. vöröshagymát felkarikázunk. Előkészítünk 20 dkg szőlőt félbe vágva vegyesen…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. okt 20.

Sütőtök humusz

írta: Petőcz Ferenc
Sütőtök humusz

Bizonyára nem vagyunk egyedül e hazában, akiknek sokszor unalmas a hagyományos szendvics, ezért rendszeresen keressük a módját, mit csomagoljunk magunknak a munka mellé. Most ezt a receptet találtuk és a végeredmény egy annyira habkönnyű krém lett, hogy muszáj tovább adni. Szerintem tetszeni, ízleni…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. okt 17.

Körtés csirkecomb

írta: Petőcz Ferenc
Körtés csirkecomb

4 darab csirkecombot sózzunk, borsozzunk be a bőre alatt is. Kevés vaj és olívaolaj keverékén pirítsuk meg a combokat mindkét oldalán. 4 db körtét vágjunk félbe, szedjük ki a magházát és adjuk 1-2 db fahéjrúddal a húshoz. Öntsük fel 1 dl körtelével és 1 dl vízzel, házi vegetával ízesítsük. Lefedve…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. okt 10.

Szüreti szűzérme

írta: Petőcz Ferenc
Szüreti szűzérme

4 fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk. kb 80 dkg sertés szüzet felpucolunk, majd sóban, borsban beforgatjuk. Kevés olívaolaj és vaj keverékén a szűzérmét megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. A visszamaradt zsiradékon a hagymákat megpároljuk, majd hozzá adjuk a sértés szűz darabokat, 30…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. okt 10.

Céklakrémleves kecskesajttal

írta: Petőcz Ferenc
Céklakrémleves kecskesajttal

Ősszel, télen vitamint és finomat? E recept jó példa erre és még gyorsan is elkészül. 1 nagy fej nagyobb darabokra darabolt hagymát kevés olívaolaj és vaj keverékén megpárolunk. Hozzáadunk fél kg darabolt, meghámozott céklát és sózzuk, borsozzuk, picit pároljuk, majd alá öntünk 1 dl vörösbor ecetet…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2019. okt 06.

Harcsa tejszínes-fehérboros mártásban szőlővel, fekete lencsés rizs körettel.

írta: Petőcz Ferenc
Harcsa tejszínes-fehérboros mártásban szőlővel, fekete lencsés rizs körettel.

Október eleje van, tart a szüret és nálunk is hagyománnyá vált, hogy ilyenkor valami szüreti étel kell. Közben sikeres horgászatunk is volt, így a halat is el kell fogyasztani. Találtunk is egy jó receptet, amelyet át alakítottam rendesen. Ez az étel így született tehát. 80 dkg harcsa filét…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta