2019. okt 30.

Paradicsomos bulguros csirkeszárny

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos bulguros csirkeszárny

dsc03093.JPG

1 kg 2 ízületes csirkeszárnyat sóval, borssal pácolunk. 1-2 órát félre rakjuk. Ezt követően 2 ek paradicsom sűrítményt elkeverünk 1 tk curryval 2 gerezd reszelt fokhagymával 2 ek olívaolajjal. A szárnyakat félbevágjuk, hőálló tálba helyezzük, majd megkenjük a currys pasztával.dsc03092.JPG

170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Közben 15 dkg bulgurt átmosunk, előkészítünk. Egy tálba 2 fej vöröshagymát vékonyan felkarikázunk. Kevés olívaolajon megpároljuk. a hagymát, hozzáadunk még 2 ek paradicsom sűrítményt és azzal is pároljuk egy picit, amíg a paradicsom karamellizálódik. Hozzáadjuk a bulgurt és felöntjük 0,5 liter leveskockából készült zöldség alaplével. Lefedve készre főzzük. 

Tálaláskor 2 fej vékonyra karikázott sózott hagymával, kevés savanyúval, a bulgurral tálaljuk a csirkeszárny darabokat.

Jó átvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta