Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. ápr 06.

Vegetáriánus köfte (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Vegetáriánus köfte (6 adag)

Elkészítés: 1 óra, könnyű

A köfte az arab világ legendás húsétele,méltán híres remek ízeiről. De mi van akkorha valaki nem eszik húst? Akkor készül a vega köfte, ez habkönnyű étel, amelyet szerintem mindenki szeretni fog. Mi több,mint 10 esztendeje készítjük. Elkészítése könnyű, kiadós és nagyon finom. 1 kg krumplit…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. ápr 03.

Marokkói kuszkusz tál

írta: Petőcz Szabó András
Marokkói kuszkusz tál

Ha egy igazán gyors vacsorát szeretnél és nem akarsz fél óránál többet a konyhában tartózkodni, akkor ez a te recepted! A hozzávalók előszedésétől a tálalásig nem telik el 20 perc sem az elkészítéséig. Maradék sült hússal még dúsíthatjuk, de jó rántott hús és grillezett húsokhoz is. Év vérnarancsot…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2019. ápr 02.

Medvehagymás klasszikus levesbetét

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás klasszikus levesbetét

Gyors leves volt a cél, de nem vol itthon bele való tészta, iszont medvehagyma rajongók vagyunk és az ilyenkor alap nálunk, hogy van. Ezt főztük ki. 5 db zsemlét beáztattam vízbe, majd jól kiyomkodtam. Hozzá adtam 2 egész tojást, sót, kevés őrölt borsot, egy kisebb csokor medvehagymát aprítva és…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Sós és édes szenvedélyek

2019. ápr 02.

Tepertős-savanyúkáposztás tekercs

írta: Petőcz Ferenc
Tepertős-savanyúkáposztás tekercs

Maradékból alkotni az itthon lévő alapanyagokból egyszerűen. Mindez azért, hogy semmi ne vesszen kárba. Volt egy adag tepertő sütés és abból a zsír leszűrése után maradt egy kis apró, de jól felhasználható tpertő darálék. Kedves kolléganőnk ötletét így meg is valósítottuk itthon, hisz házi savanyú…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása