Tepertős-savanyúkáposztás tekercs
Maradékból alkotni az itthon lévő alapanyagokból egyszerűen. Mindez azért, hogy semmi ne vesszen kárba. Volt egy adag tepertő sütés és abból a zsír leszűrése után maradt egy kis apró, de jól felhasználható tpertő darálék. Kedves kolléganőnk ötletét így meg is valósítottuk itthon, hisz házi savanyú káposztából is van egy kevés valamint a fagyasztóban mindg akad egy-egy adag vajas leveles tészta.
50 dkg vajas leveles tésztát kiolvasztunk. A sütőnket előkészítjük 180 fokra előmelegítve. A tésztát kinyújtuk, majd erre helyezzük a tepertőt, amelyet sózunk, borsozunk.
Erre helyezünk kb 30-40 dkg nem átmosott, csak kinyomkodott savanyú káposztát, a leve nagyon jó vitaminforrás és csökkenti a vércukrot.
Feltekerjük tekercsnek és felszeleteljük, tepsire helyezzük, tojással megenjük. Hőlégkeverésen kb 15 perc alatt készre sütjük. Jó a hétköznapi szendvicsek elunásának idejére.
Jó étvágyat!