2019. ápr 02.

Tepertős-savanyúkáposztás tekercs

írta: Petőcz Ferenc
Tepertős-savanyúkáposztás tekercs

dsc02432.JPG

Maradékból alkotni az itthon lévő alapanyagokból egyszerűen. Mindez azért, hogy semmi ne vesszen kárba. Volt egy adag tepertő sütés és abból a zsír leszűrése után maradt egy kis apró, de jól felhasználható tpertő darálék. Kedves kolléganőnk ötletét így meg is valósítottuk itthon, hisz házi savanyú káposztából is van egy kevés valamint a fagyasztóban mindg akad egy-egy adag vajas leveles tészta.

50 dkg vajas leveles tésztát kiolvasztunk. A sütőnket előkészítjük 180 fokra előmelegítve. A tésztát kinyújtuk, majd erre helyezzük a tepertőt, amelyet sózunk, borsozunk.dsc02429.JPG

Erre helyezünk kb 30-40 dkg nem átmosott, csak kinyomkodott savanyú káposztát, a leve nagyon jó vitaminforrás és csökkenti a vércukrot.

dsc02430.JPG

Feltekerjük tekercsnek és felszeleteljük, tepsire helyezzük, tojással megenjük. Hőlégkeverésen kb 15 perc alatt készre sütjük. Jó a hétköznapi szendvicsek elunásának idejére.

dsc02431.JPG

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek