Medvehagymás klasszikus levesbetét
Gyors leves volt a cél, de nem vol itthon bele való tészta, iszont medvehagyma rajongók vagyunk és az ilyenkor alap nálunk, hogy van. Ezt főztük ki.
5 db zsemlét beáztattam vízbe, majd jól kiyomkodtam. Hozzá adtam 2 egész tojást, sót, kevés őrölt borsot, egy kisebb csokor medvehagymát aprítva és annyi lisztet, amennyivel egy a galskától kicsit sűrűbb álladú tésztát kaptam.
Hogy teltebb legyen, 3-4 dkg házi szalonnát is apróra felkockáztam, kicsit lepirítottam és hozzátettem az egészhez. Ugye, a képen látható, hogy ronda, de nagyon finom kategória eddig.
Folapckba adagoltam, feltekertem, összekötöttem a végeit.
Forrásba lvő vízbe tettem, majd lassú tűzőn 20 percet főztem. Utána kivettem, hagytam kihűlni és felszeletelve a leveshez adtam.
Jó étvágyat!