2019. ápr 03.

Marokkói kuszkusz tál

írta: Petőcz Szabó András
Marokkói kuszkusz tál

Ha egy igazán gyors vacsorát szeretnél és nem akarsz fél óránál többet a konyhában tartózkodni, akkor ez a te recepted! A hozzávalók előszedésétől a tálalásig nem telik el 20 perc sem az elkészítéséig. Maradék sült hússal még dúsíthatjuk, de jó rántott hús és grillezett húsokhoz is. Év vérnarancsot használtam hozzá, mivel ez volt otthon, de sima naranccsal vagy citrommal is elkészíthető. 4 adag lesz belőle.

dsc02500.JPG

Hozzávalók: 2 vérnarancs, 20 dkg kuszkusz, 1 cs petrezselyem, 400 g csicseriborsó konzerv, 1-1 maréknyi magozott  olajbogyó (fekete) és mazsola, kevés olaj, só.

dsc02498.JPG

Elkészítés: A narancsokat megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A kapott narancsléhez annyi vizet adunk, hogy 4 dl legyen. Felforraljuk. Eközben a kuszkuszt kevés olajon kissé megpirítjuk. A petrezselymet gyorsan apróra vájuk, majd a kuszkuszhoz adjuk a narancshéjjal, kevés sóval, olajbógyóval és a mazsolával. Nyakon öntjük a forró narancsos lével, elkeverjük. hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, lefedjük, és 10 percig duzzadni hagyjuk.

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta