Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. aug 03.

Sárgabarackos zabpehely felfújt

írta: Petőcz Ferenc
Sárgabarackos zabpehely felfújt

Most következő sütink bizony nagyon finom.. Sokan pedig hajlamosak lesznek azt hinni, hogy egészséges a zabpehely miatt. Elkeserítő a valóság, hisz a zabpehely erősen magas szénhidrát tartalommal rendelkezik, így cseppet sem ajánlott a dietetikusok által, legfőképp cukorbetegség esetén ajánlott…

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 02.

Kapros töltött paprika

írta: Petőcz Szabó András
Kapros töltött paprika

Végre itt a nyár és vele együtt a kánikula... Ilyenkor nem szeretünk sok időt tölteni a konyhában sem. Erre adok egy remek ötletet, ami amellett hogy hamar elkészül még frissítőleg is hat ránk a citrom savanyúsága  miatt. Rizs helyett bulgurt használtam, de mással is el lehet készíteni. Sokan a…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. júl 29.

Tárkonyos-erdei gombás szarvasragu leves

írta: Petőcz Ferenc
Tárkonyos-erdei gombás szarvasragu leves

Szeretek piacolni és mindig megtalálom amit keresek. Jelenleg a fagyasztóban lévő régi gombáimat szerettem volna elhasználni ( jelen esetben gyűrűs tuskógomba) és ehhez kerestem alapanyagot a fagyasztóban. Sikerrel jártam, mert a megfelelő szarvaslábszár vadhúsként ideális társ egy finom levesben.…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. júl 29.

Két babos lecsó

írta: Petőcz Ferenc
Két babos lecsó

A nyár lecsó nélkül is elengedhetetlen, így mi is immáron sokadszorra készítjük, de találtunk egy receptet, amely új köntösbe helyezte az egészet, most ez következik. 10 dkg házi szalonnát apróra kockázva zsírjára pirítunk, erre kerül 2 fej aprított vöröshagyma, amikor a hagyma üvegesre párolódott,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása