2019. júl 29.

Két babos lecsó

írta: Petőcz Ferenc
Két babos lecsó

dsc02991.JPG

A nyár lecsó nélkül is elengedhetetlen, így mi is immáron sokadszorra készítjük, de találtunk egy receptet, amely új köntösbe helyezte az egészet, most ez következik.

10 dkg házi szalonnát apróra kockázva zsírjára pirítunk, erre kerül 2 fej aprított vöröshagyma, amikor a hagyma üvegesre párolódott, akkor tesszük bele az aprított paprikát, ez most kb. 70 dkg körül volt. Ahogy a paprika elkezd összeesni hozzá adunk 25 dkg darabolt zöldbabot.

dsc02990.JPG

Sózzuk, borsozzuk, babérlevelet rakunk bele és 3 gerezd reszelt fokhagymát, 3-4 ág friss majoránnát. Lefedve hagyjuk a saját levében főni az ételt, amikor a zöldbab is kezd puhulni hozzáadunk 25 dkg fejtett babot ( jelen esetben fagyasztott került bele) valamint darabolva kb 5-60 dkg paradicsomot, meghintjük jóféle házi pirospaprikával és picit utána sózzuk valamint bele rakunk 2 ek cukrot. Hagyjuk lefedve megfőni az ételt, majd a végén virslit rakunk még bele. Ezzel egyszer összeforraljuk, friss kenyérrel tálaljuk. Fontos, hogy minden a saját levében főtt meg, víz nem került az ételbe. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta