Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. aug 23.

Füstölt halas szendvicskrém

írta: Petőcz Ferenc
Füstölt halas szendvicskrém

Rendszeresen füstölők halat, most az augusztus 20-i ünnepekre is tettem. Az új kiflit, kenyeret fel kellett avatni valamivel. Füstölt farkassügér került a receptbe. 20 dkg vajat hagyunk szoba hőmérsékleten, hogy könnyen kezelhető legyen. Lehet margarin is, de én azt kevésbé preferálom. egy közepes…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. aug 23.

Tintahal curry hajdina körettel

írta: Petőcz Ferenc
Tintahal curry hajdina körettel

A curryt sokan nem szereik, okai közt szerepel, hogy nem ismerik, félnek az új ízektől a fűszerek varázsától. Mi nagyon kedveljük, így sokféleképp kerül asztalra, oldalunkon is van pár recept, most egy új jön. Ehhez saját készítésű curry paszta is lett keverve. Kezdjük is vele. 1 nagy fej…

Tovább Szólj hozzá

indiai Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. aug 23.

Ketchup 1

írta: Petőcz Ferenc
Ketchup 1

2 kg paradicsom 3 nagy fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma 3-4 babérlevél 5-6 kápiapaprika lehet csípős is benne 8-10  szem szegfűbors, fahéj ízlés szerint 1 ág rozmaring,l bazsalikom őrölt fehérbors cukor kb. fél bögre, de inkább ízlás szerint, só és 2 ek pirospaprika A vöröshagymát zsírban…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása