2019. aug 23.

Füstölt halas szendvicskrém

írta: Petőcz Ferenc
Füstölt halas szendvicskrém

dsc03028.JPG

Rendszeresen füstölők halat, most az augusztus 20-i ünnepekre is tettem. Az új kiflit, kenyeret fel kellett avatni valamivel. Füstölt farkassügér került a receptbe.

20 dkg vajat hagyunk szoba hőmérsékleten, hogy könnyen kezelhető legyen. Lehet margarin is, de én azt kevésbé preferálom. egy közepes fej vöröshagymát apróra kockázok. 2 tojás megfőzők, hagyom kihűlni, majd aprítom és a hagymáshoz adom. Ízlés szerint frissen őrölt borssal, sóval ízesítem, ehhez kerül az aprított 30 dkg füstölt hal (pisztráng, makréla vagy bármi).

hal.jpg

Ehhez adunk 1 ek őrölt pirospaprikát a 20 dkg puha vajat. Összekeverjük, picit hagyjuk hűtőben pihenni és mehet a kenyérre. Jó étvágyat!

dsc03029.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta