2020. máj 17.

Curry

írta: Petőcz Ferenc
Curry

curry_1.jpg

Sokféle curry van már az oldalunkon, most egy alap recept, mert ez pedig valahogy kimaradt.

Hozzávalók:

  • 1 nagy póréhagyma
  • 1 marék mazsola előző este beáztatva.
  • 1 doboz 400 grammos kókusztej
  • 0,5 kg kockázott csirkemell
  • 1 mk római kömény
  • 1 kisebb fahéjrúd
  • 1 ek frissen aprított gyömbér
  • 5 dkg vaj
  • 1 csillagánizs
  • só, bors
  • csíkozott kaliforniai paprika
  • 1 ek curry por

A csillagánizst, a római köményt, a fahéjrudat egy tapadásmentes edénybe tesszük, felhevítjük, hogy az illóolajok meginduljanak. Ezt követően hozzáadjuk a vajat, majd a karikázott póréhagymát, megpároljuk és ehhez kerül a hús, a faháj rudat ekkor már kivesszük, hogy ne nyomja el a többi ízt. Hozzáadjuk a gyömbér és sózzuk, borsozzuk, 1 ek curryvel ízesítjük. 

Amikor a húsunk kezd megpuhulni, akkor adjuk hozzá az áztatott mazsolát a csíkozott paprikát ( ha több színben van jobban mutat). Kevés vizet öntünk alá, fedő alatt pároljuk.

A végén a kókusztejbe belekeverünk 1 ek keményítőt és besűrítjük az ételt, párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat.

 

 

Szólj hozzá

indiai Nemzetek konyhája