Curry
Sokféle curry van már az oldalunkon, most egy alap recept, mert ez pedig valahogy kimaradt.
Hozzávalók:
- 1 nagy póréhagyma
- 1 marék mazsola előző este beáztatva.
- 1 doboz 400 grammos kókusztej
- 0,5 kg kockázott csirkemell
- 1 mk római kömény
- 1 kisebb fahéjrúd
- 1 ek frissen aprított gyömbér
- 5 dkg vaj
- 1 csillagánizs
- só, bors
- csíkozott kaliforniai paprika
- 1 ek curry por
A csillagánizst, a római köményt, a fahéjrudat egy tapadásmentes edénybe tesszük, felhevítjük, hogy az illóolajok meginduljanak. Ezt követően hozzáadjuk a vajat, majd a karikázott póréhagymát, megpároljuk és ehhez kerül a hús, a faháj rudat ekkor már kivesszük, hogy ne nyomja el a többi ízt. Hozzáadjuk a gyömbér és sózzuk, borsozzuk, 1 ek curryvel ízesítjük.
Amikor a húsunk kezd megpuhulni, akkor adjuk hozzá az áztatott mazsolát a csíkozott paprikát ( ha több színben van jobban mutat). Kevés vizet öntünk alá, fedő alatt pároljuk.
A végén a kókusztejbe belekeverünk 1 ek keményítőt és besűrítjük az ételt, párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat.