Pusztapörkölt
Ezt az ételt hazánkban szerintem mindenki ismeri,de ahány tájegység, annyiféle módon készül. Ez a verzió az általunk ismert Fejér megyei étel.
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéslapocka kockázva
- 25 dkg tarhonya
- 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 50 dkg krumpli kockázva
- só,bors, őrölt kömény, pirospaprika
- 5 dkg házi szalonna kockázva
- 1-2 db paradicsom, paprika
A szalonnát megpirítjuk, zsírjára tesszük tarhonyát azt is megpirítjuk, erre tesszük a kockázott hagymát, reszelt fokhagymát. Majd erre kerül a hús, esetleg füstölt kolbász, só, bors, paradicsom, paprika, őrölt kömény és kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, krumplit és felöntjük a tarhonya kétszeresének megfelelő vízzel. Készre pároljuk, ha szükséges, akkor a folyadékból pótolunk. Házi savanyúval tálaljuk. Jó étvágyat.