2020. jún 04.

Görög halikrakrém-ψάρι αυγοτάραχο

írta: Petőcz Ferenc
Görög halikrakrém-ψάρι αυγοτάραχο

 img_0090.JPG

ψάρι αυγοτάραχο

Sokunknak idéz emlékeket ez a kence. Egyszerűen elkészíthető, szerencsés vagyok, mert még odakintről van vörös kaviárom, ami ott kint 7 euró körül mozog kg -ként. De itthon is megéri rááldozni, ha  a bolti tartósítószeres verziót szeretnénk enni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vörös kaviár
  • 4 nagy szelet fehér kenyér
  • 2 citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma lereszelve vagy aprítógépben pürésítve
  • őrölt fehérbors

A kenyeret beáztatjuk, majd amikor átázott, akkor a héját leszedjük  és jól kinyomkodjuk a kenyérbelet. A kenyérbelet a kaviárral, hagymával, borssal elkeverjük, majd lassan hozzáadva az olajat és a citromlevet rúdmixxerrel pürésítjük. Érdemes kóstolni, mert lehet kell még bele citrom de lehet, hogy sok amit beletennénk. HA túl lágy, akkor még kenyérrel lehet sűríteni. Valóban olyan lesz,mint a kinti, igaz kinti görög szakácskönyvből van a recept. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta