Görög halikrakrém-ψάρι αυγοτάραχο
ψάρι αυγοτάραχο
Sokunknak idéz emlékeket ez a kence. Egyszerűen elkészíthető, szerencsés vagyok, mert még odakintről van vörös kaviárom, ami ott kint 7 euró körül mozog kg -ként. De itthon is megéri rááldozni, ha a bolti tartósítószeres verziót szeretnénk enni.
Hozzávalók:
- 10 dkg vörös kaviár
- 4 nagy szelet fehér kenyér
- 2 citrom leve
- 1 dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma lereszelve vagy aprítógépben pürésítve
- őrölt fehérbors
A kenyeret beáztatjuk, majd amikor átázott, akkor a héját leszedjük és jól kinyomkodjuk a kenyérbelet. A kenyérbelet a kaviárral, hagymával, borssal elkeverjük, majd lassan hozzáadva az olajat és a citromlevet rúdmixxerrel pürésítjük. Érdemes kóstolni, mert lehet kell még bele citrom de lehet, hogy sok amit beletennénk. HA túl lágy, akkor még kenyérrel lehet sűríteni. Valóban olyan lesz,mint a kinti, igaz kinti görög szakácskönyvből van a recept. Jó étvágyat!