Őrségi konfitált marha
Hozzávalók:
- 1,5 dl vörösbor
- 1,5 kg marhaszínhús
- 2 fej vöröshagyma
- házi füstölt szalonna
- só, bors
- kakukkfű, rozmaring
A húst másfél centis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk a hagymát karikázzuk. Előveszünk egy kenyérformát, kikenjük zsírral, majd elkezdjük összerakni a rétegeket. Szalonnával kezdünk, erre kerül egy szelet hús, majd a hagyma és újra szalonna, hús...így tovább. Szalonnával zárunk, hogy a hús ne égjen oda formához. A húsrétegek közé friss kakukkfű és rozmaring kerül, majd ráöntjük a bort.
Lefedjük alufóliával úgy, hogy ne érjen a húshoz, majd 8 órát így pároljuk 110 fokos sütőben. Levesszük a fóliát és utána kb 40 percet 180 fokon sütjük.
Mi lilahagyma lekvárral és köleskrotettel tálaltuk. Jó étvágyat!