2020. dec 26.

Őrségi konfitált marha

írta: Petőcz Ferenc
Őrségi konfitált marha

img_0839.JPG

Hozzávalók:

  • 1,5 dl vörösbor
  • 1,5 kg marhaszínhús
  • 2 fej vöröshagyma
  • házi füstölt szalonna
  • só, bors
  • kakukkfű, rozmaring

A húst másfél centis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk a hagymát karikázzuk. Előveszünk egy kenyérformát, kikenjük zsírral, majd elkezdjük összerakni a rétegeket. Szalonnával kezdünk, erre kerül egy szelet hús, majd a hagyma és újra szalonna, hús...így tovább. Szalonnával zárunk, hogy a hús ne égjen oda formához. A húsrétegek közé friss kakukkfű és rozmaring kerül, majd ráöntjük a bort.

img_0834.JPG

Lefedjük alufóliával úgy, hogy ne érjen a húshoz, majd 8 órát így pároljuk 110 fokos sütőben. Levesszük a fóliát és utána kb 40 percet 180 fokon sütjük.

 

Mi lilahagyma lekvárral és köleskrotettel tálaltuk. Jó étvágyat!img_0838.JPG

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak