Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. jan 12.

Görög túrókrém

írta: Petőcz Ferenc
Görög túrókrém

  A hideg napokban ismét vissza idézzük a nyarat az ízekkel. Amikor kint vagyunk Görögországban az összes kencét kipróbálom. Reggelente egy finom kenyér egy olívás margarin, néhány szem olívabogyó vagy paprikakrém vagy valamelyik padlizsán krém vagy éppen ez a túrókrém egy kávéval egy pohár…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. jan 12.

Ananászos kacsa

írta: Petőcz Szabó András
Ananászos kacsa

Ezt az ételt kacsa mellből és combból is el lehet készíteni. Az ananászlevet  semmi esetre se a konzerv ananász levével helyettesítsük, ugyanis az csak egy cukrozott lé, semmi köze nincs az ananászhoz. Hozzávalók: 1 egész kacsa (kb. 2 kg-os),  olaj, 1,2 dl ananászlé, 2,5 dl száraz vörösbor, 2…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2020. jan 10.

Görög paprikakrém 4 adag

írta: Petőcz Ferenc
Görög paprikakrém 4 adag

Tél van és az esti, éjszakai, hajnali mínuszok még akkor is itt vannak, ha akad néhány melegebb nappal. Így jól esik visszaidézni a nyári pillanatokat, ízeket, ezt a receptet is ezért készítettük és eleve az ünnepek után jól esik a szervezetnek is az enyhülés a nehéz ételek után. 50 dkg kápia vagy…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. jan 10.

Céklás csicseriborsó saláta

írta: Petőcz Ferenc
Céklás csicseriborsó saláta

Gyors egyszerű, egészség és finom. E 4 kifejezésben benne van minden. fél kg céklát meghámozunk, majd sós vízben puhára főzünk. 2 közepes fej lilahagymára karikákra vagy félhold cikkere vágunk, kevés olívaolajon megpároljuk, ehhez adunk egy konzerv (max 40 dkg) csicseriborsót és azzal is pároljuk,…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása