Ananászos kacsa
Ezt az ételt kacsa mellből és combból is el lehet készíteni. Az ananászlevet semmi esetre se a konzerv ananász levével helyettesítsük, ugyanis az csak egy cukrozott lé, semmi köze nincs az ananászhoz.
Hozzávalók: 1 egész kacsa (kb. 2 kg-os), olaj, 1,2 dl ananászlé, 2,5 dl száraz vörösbor, 2 késhegynyi frissen őrölt fehér bors, fél teáskanál só, 1 citrom leve, 1 ek étkezési keményítő, 1 narancs kifacsart leve és reszelt héja, 40 dkg ananászkonzerv.
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A kacsát 6 részre vágjuk, tepsibe fektetjük és olajjal megkenjük, a sütőbe tolva 20 percig sütjük. Eközben az ananászlevet, a vörösbort a sóval, borssal és a citrom levével összekeverjük. Ha letelt az elősütési idő, a kacsára öntjük az ananászleves keveréket. A sütés folyamán a húst többször meglocsoljuk a tepsi alján összegyűlő pecsenyelével. Egy órányi sütés után a húsdarabokat kiszedjük a tepsiből, a pecsenyeléről lekanalazzuk a zsírt, a lét átszűrjük, és összekeverjük a narancsos keményítővel. A kacsát lefedjük, és a kikapcsolt sütőben melegen tartjuk. Felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, ha szükséges akkor kevés vízzel higíthatjuk. Beletesszük a feldarabolt ananászdarabokat, sóval, borssal ízesítjük. Sós burgonya vagy krumplipüré lehet a körete. Tálaláskor a az ananászos pecsenyelével meglocsoljuk a kacsadarabokat.