Görög paprikakrém 4 adag
Tél van és az esti, éjszakai, hajnali mínuszok még akkor is itt vannak, ha akad néhány melegebb nappal. Így jól esik visszaidézni a nyári pillanatokat, ízeket, ezt a receptet is ezért készítettük és eleve az ünnepek után jól esik a szervezetnek is az enyhülés a nehéz ételek után.
50 dkg kápia vagy más piros vastag húsú paprikát sütőben megsütünk úgy, hogy szinte fekete legyen a a bőre. Ekkor zacskóba tesszük pár percre és már le is tudjuk húzni a paprika héját.
Késes betétű robotgépbe előkészítünk 2 gerezd fokhagymát 10 dkg feta sajtot és hozzá adjuk a sült paprikát.
Az egészet enyhén sózzuk a feta eleve sós, majd kevés borsot is adunk hozzá. Turmixoljuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakát. Másnapra a sajttól kidermed, jól kenhető ízletes kencét kapunk. Jó étvágyat!