Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. dec 26.

Köleskrokett

írta: Petőcz Ferenc
Köleskrokett

Az egészség jegyében a magyar konyha elfeledett alapanyagából készült köretünk a karácsonyi vacsorához. Hozzávalók: szerecsendió őrölt bors só 2-3 evőkanál liszt 5 dkg krumplipehely 2 tojás 20 dkg köles 5 dl húsleves étolaj 1 vöröshagyma A…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. dec 26.

Borban párolt citromos karaj édesköménnyel citromos szurokfüves burgonyával

írta: Petőcz Ferenc
Borban párolt citromos karaj édesköménnyel citromos szurokfüves burgonyával

8 adag

Évekkel ezelőtt kaptam régi kollégámtól egy görög receptes könyvet, ismer jól, tudja nagy görög imádok vagyunk és volt már pár könyvem ebben új és izgalmas receptek vannak. Így esett, hogy ezt a receptet választottuk karácsony első napjának estéjére, de szerintem ideális fogás szilveszterre, gyors…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. dec 26.

Lilahagyma lekvár

írta: Petőcz Ferenc
Lilahagyma lekvár

Hozzávalók: 4 nagyobb lilahagyma 6 ek cukor 1 dl olívaolaj 1,5 dl száraz testes vörösbor őrölt fahéj balzsamecet A hagymákat félholdra vágjuk, majd a felhevített olajon megpároljuk, pici sóval lehet segíteni a folyamatot, amikor kezd puhulni a hagyma hozzáadjuk a bort, a cukrot és ízlés…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. dec 26.

Őrségi konfitált marha

írta: Petőcz Ferenc
Őrségi konfitált marha

Hozzávalók: 1,5 dl vörösbor 1,5 kg marhaszínhús 2 fej vöröshagyma házi füstölt szalonna só, bors kakukkfű, rozmaring A húst másfél centis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk a hagymát karikázzuk. Előveszünk egy kenyérformát, kikenjük zsírral, majd…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása