2020. dec 26.

Köleskrokett

írta: Petőcz Ferenc
Köleskrokett

img_0839.JPG

Az egészség jegyében a magyar konyha elfeledett alapanyagából készült köretünk a karácsonyi vacsorához.

Hozzávalók:

  • szerecsendió

  • őrölt bors

  • 2-3 evőkanál liszt

  • 5 dkg krumplipehely

  • 2 tojás

  • 20 dkg köles

  • 5 dl húsleves

  • étolaj

  • 1 vöröshagyma

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a leöblített kölest. Felforraljuk, és 20-25 perc alatt, többször megkeverve megfőzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, összekeverjük a burgonyapehellyel, a liszttel, a tojásokkal. Sóval, frissen őrölt borssal és csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. Kroketteket formázunk belőle -mi most kis golyókat-, forró olajban körös-körül pirosra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta