Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. feb 29.

Kókusztejes cukkini főzelék

írta: Petőcz Ferenc
Kókusztejes cukkini főzelék

Ha már a 160 grammos diétára szorulunk, akkor ez a recept ideális választás. Önmagában egy adagban 6 gramm a szénhidrát, a fasírttal együtt max 17 gramm a szánhidrát. Ugye, ez már így nem is hangzik rosszul, ettől mr csak az jobb, amikor meg is kóstoljuk, mert nehéz abba hagyni. 1 kg cukkinit…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2020. feb 29.

Házi fasírt

írta: Petőcz Ferenc
Házi fasírt

Egy adag: 303 kcal, fehérje: 20 gr,szénhidrát: 11,2 gr, zsír 19 gr. 2 db zsemlét 1 dl tejben elmorzsolunk, majd késes robotgépben egy közepes vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát felaprítunk, ehhez adunk egy tojást és a tejbe áztatott zsemlét, pürésítjük az egészet. A masszát egy tálba helyezzük,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2020. feb 29.

Kakaós csiga házi vajas kelt hajtogatott tésztában

írta: Petőcz Ferenc
Kakaós csiga házi vajas kelt hajtogatott tésztában

2,5 dkg vajat vagy margarint elmorzsolunk 40 dkg liszttel és 1 csipet sóval. Ehhez adunk 2 dl langyos tejetm 4 dkg porcukrot, 2 tojássárgája, 2 dkg friss elmorzsolt élesztő. Az alapanyagokból sima tésztát gyúrunk, letakarjuk és 25 percet pihentetjük szoba hőmérsékleten. Közben 22,5 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Sós és édes szenvedélyek

2020. feb 26.

sárgarépa krémleves

írta: Petőcz Szabó András
sárgarépa krémleves

A krémleveseket szinte lehetetlen elrontani. Mi mivel saját magával sűrítjük a levest, így sokkal egészségesebb és az étel intolencia, szénhidrát  szegény diétába is beilleszthető. Sőt olcsóbb is , mert nincs benne tejföl és liszt sem, így a habarás is eltűnik. Az íze sokkal finomabb, mintha…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. feb 26.

Csicseriborsós marha tagine

írta: Petőcz Szabó András
Csicseriborsós marha tagine

Aki ismer minket az tudja, hogy mi nagyon szeretjük az ezeregy éjszaka ízeit. Pár évvel sikerült beszereznünk egy tagine készítő edényt, ami ugyanazon az elven "működik" mint a mi kuktánk, csak ez agyagból készül. Indukciós tűzhelyünkön egy adapterrel tudjuk használni. Akinek van cserép fazeka…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása