2020. feb 26.

Csicseriborsós marha tagine

írta: Petőcz Szabó András
Csicseriborsós marha tagine

Aki ismer minket az tudja, hogy mi nagyon szeretjük az ezeregy éjszaka ízeit. Pár évvel sikerült beszereznünk egy tagine készítő edényt, ami ugyanazon az elven "működik" mint a mi kuktánk, csak ez agyagból készül. Indukciós tűzhelyünkön egy adapterrel tudjuk használni. Akinek van cserép fazeka ugyanúgy el tudja készíteni ezt az ételt mint mi, de hagyományos edényben is elkészíthető, de az íze nem ugyanaz lesz. érdemes kipróbálnotok!

87559570_126859822081337_435365089445412864_n.jpg

Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 75 dkg marhalábszár és nyak vegyesen 2 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma,140 grammos sűrített paradicsom konzerv,1-1 tk őrölt fahéj, őrölt római kömény, őrölt kardamom és szárított menta,  0,5 tk kurkuma. 400 grammos csicseriborsó konzerv. ízlés szerint só.

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon meg dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, amit épp csak megillatoztatjuk. Jöhet hozzá a falatnyi darabokra vágott marhahús és a felkarikázott újhagyma. A  sűrített paradicsomot összekeverjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a húshoz és annyi vízzel öntjük fel hogy épp csak ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon készre főzzük. Amikor a hús megpuhul akkor adjuk hozzá a lecsöpögtetett és leöblített csicseriborsót. Megszórhatjuk bőségesen frissen aprított petrezselyemmel.

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak