2020. feb 29.

Házi fasírt

írta: Petőcz Ferenc
Házi fasírt

fasirt3.jpg

Egy adag: 303 kcal, fehérje: 20 gr,szénhidrát: 11,2 gr, zsír 19 gr.

2 db zsemlét 1 dl tejben elmorzsolunk, majd késes robotgépben egy közepes vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát felaprítunk, ehhez adunk egy tojást és a tejbe áztatott zsemlét, pürésítjük az egészet.

A masszát egy tálba helyezzük, hozzáadunk egy csokor petrezselymet és zellert, 1 kg darált sertéshúst, 2-3 ek zsemlemorzsát, sót, őrölt borsot, őrölt koriandert, 1-2 ek őrölt paprikát, őrölt köménymagot. Összedolgozzuk, picit pihentetjük.

fasirt1.jpg

Fasírtokat formázunk, lehet lapos, lehet gömb, ezeket zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban ropogósra sütjük.

fasirt2.jpgfasirt.jpg

Szendvicsbe, főzelékek mellé remek kísérő. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak