Hagymás rostélyos sertéstarjából
6 adag
Sokszor mondtuk, hogy éttermi ételt otthon is lehet enni és nem is bonyolult, kiadós jó fogásunk következik most ebben a régi hagyományos sváb ételben.
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
- 6 db nagyobb vöröshagyma
- só, bfrissen őrölt bors
- mustár
- 3 ek liszt
- zsír vagy olaj
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral kenjük, majd egy éjszakára hűtőben hagyjuk érni. Másnap egy hőálló tálat kikenünk zsírral, ennél az ételnél ez a jobb, beletesszük a húst és alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük. Közben a vöröshagymákat karikázzuk és utána a karikákat szétszedjük. Egy zacskóba beletesszük a lisztet, majd a hagymákat és összerázzuk. A lisztes felület hagymakarikákat forró olajban vagy zsírban hirtelen kisütjük. Hagyományosan sült burgonya jár hozzá, amelyet a hagymasütésből visszamaradt zsíradékban sütünk meg. Tálaláskor a hús szeletekre helyezzük a sült hagymakarikát és sült krumplival tálaljuk. Jó étvágyat!