2024. már 21.

Hagymás rostélyos sertéstarjából

írta: Petőcz Ferenc
Hagymás rostélyos sertéstarjából

6 adag

432008614_10220155014464532_7825436472962194788_n.jpg

Sokszor mondtuk, hogy éttermi ételt otthon is lehet enni és nem is bonyolult, kiadós jó fogásunk következik most ebben a régi hagyományos sváb ételben.

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja
  • 6 db nagyobb vöröshagyma
  • só, bfrissen őrölt bors
  • mustár
  • 3 ek liszt
  • zsír vagy olaj

071abc38-3d05-4dc2-bc2a-3d8a95a8b78f.jpg

A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral kenjük, majd egy éjszakára hűtőben hagyjuk érni. Másnap egy hőálló tálat kikenünk zsírral, ennél az ételnél ez a jobb, beletesszük a húst és alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük. Közben a vöröshagymákat karikázzuk és utána a karikákat szétszedjük. Egy zacskóba beletesszük a lisztet, majd a hagymákat és összerázzuk. A lisztes felület hagymakarikákat forró olajban vagy zsírban hirtelen kisütjük. Hagyományosan sült burgonya jár hozzá, amelyet a hagymasütésből visszamaradt zsíradékban sütünk meg. Tálaláskor a hús szeletekre helyezzük a sült hagymakarikát és sült krumplival tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Magyar Sváb Nemzetek konyhája Húsok és halak