2020. feb 26.

sárgarépa krémleves

írta: Petőcz Szabó András
sárgarépa krémleves

A krémleveseket szinte lehetetlen elrontani. Mi mivel saját magával sűrítjük a levest, így sokkal egészségesebb és az étel intolencia, szénhidrát  szegény diétába is beilleszthető. Sőt olcsóbb is , mert nincs benne tejföl és liszt sem, így a habarás is eltűnik. Az íze sokkal finomabb, mintha habarással készülne, és nem kell azon idegeskedni azon hogy a habarás ki ne csapódjon. A receptben feltüntetett mennyiségek 2 főre szólnak.

87424391_198293821381204_4923750542494138368_n.jpg

Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa. 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 nagyobb burgonya,, folyadék amennyi ellepi, só ízlés szerint, petrezselyemzöld.

Elkészítés: Az összes zöldséget megpucoljuk. A répát felkarikázzuk, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk mint ahogy a burgonyákat is, a fokhagyma gerezdeket egészben hagyjuk. Felöntjük annyi vízzel hogy épp csak ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon készre főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek, kevés sárgarépát kiszedünk és félre tesszük, a többit botmixerrel pépesítjük. Tálaláskor hozzáadjuk a félrerakott sárgarépát, megszórjuk aprított petrezselyemmel és levesgyönggyel megszórva tálaljuk. 

Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta