2021. jan 10.

Tiramisu

írta: Petőcz Ferenc
Tiramisu

6 adag

img_0846.JPG

A legendás olasz desszert, amelyet a leggyorsabb elkészíteni és tálalni. Mi így készítjük, így ízlik.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg savoiradi (babapiskóta)
  • 14 dkg cukor
  • kakaópor
  • 2 dl kávé + 0,5 dl sütőrum

A tojásokat ketté szedjük. a tojás sárgához adunk 7 dkg cukrot, ezzel habosra verjük. A fehérjéket is habbá verjük, amikor már félkemény a hab, elkezdjük kanalanként hozzá adni a maradék 7 dkg cukrot és közben verjük a tojáshabot. Kemény habot kapunk.

A mascarponét elkeverjük a tojás sárgájából készült krémmel, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérje habot is, hogy ne törjön össze.

A sütőrumot bele rakjuk a lefőtt kávéba, majd a babapiskoták végeit belemártjuk egy pillanatra a kávéba. Elkezdjük a rétegezést egy tálba, alulra jön a babapiskóta, erre a krém fele, majd megszórjuk kakaóval, majd még egy réteg babapiskóta, csak most 90 fokkal elfordítva rakjuk, erre a maradék krém és ismét a kakaós szórás. Hűtőben pihentetjük 2-3 órát, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

img_0847.JPG

Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek