2021. feb 19.

Gesztenyés képviselőfánk

írta: Petőcz Ferenc
Gesztenyés képviselőfánk

12 db


img_0872.JPG

Szerintem a leírt recept igazi hazai, vidéki házi tojásokra szól és nem a budapesti tojásokra, de majd érteni fogjátok. Egyébként nagyon finom volt.
15. dkg vajat vagy margarint egy csipet cukorral, sóval és 1,5 dl vízzel felhevítünk. Amikor felforrt, közepesre vesszük a tüzet és bele rakunk 15 dkg lisztet, amelyet elkeverünk és még 1 percet így kevergetjük. A tűzről levéve bele kerül 3 darab tojás egyesével, majd szálpróbát tartunk, ekkor a két ujjunk közt a tésztából vékony szálat húzunk és ha nem szakad el, akkor jó. Ha még kell bele akkor egy tojást hozzá adunk. Nos én végül 5 tojásnál értem révbe. Házi tojásnál talán a 3 is elég, de max 4.
Habzsákból 4 centis fánkokat nyomunk sütőlapra, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt hőlégkeverésen aranybarnára sütjük. Az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütőt, mert a tészta összeeshet.

img_0871.JPG

4 dl cukrásztejszínt felverünk habnak. 6 dl tejből 2 zacskó vanília pudingot felfőzünk. Ehhez adunk 1 csomag 25 dkg gesztenyepürét és 25 dkg vajat, amikor már a puding kihűlt. Ezt a krémet és a tejszínt habzsákból töltjük be. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek