Töltött csirkecomb párolt zöldséggel
6 adag, elkészítés egyszerű
Gyermekkoromban Anyu készített rendszeresen töltött csirkét. A tölteléket szerettem, viszont a csirkemell ebben a formában nem jött be, azt én másként szeretem elkészíteni, így most csak a régi tölteléket, ízeket idéztem meg csirkecombot töltöttem vele a zöldség körettel kiadós ebéd lesz belőle.
6 db csirkecombot sóztam, borsoztam, kevés csirkefűszert is adtam hozzá. Félretettem 1 órát pihenni, hogy az ízeket fel tudja venni a hús.
A töltelékhez beáztattam 4 db zsemlét tejbe, majd hagytam pihenni 20 percet, utána kinyomkodtam, hozzáadtam 1 nagy fej aprított vöröshagymát, 2 gerezd reszelt fokhagymát, ízlés szerint őrölt köményt, borsot, chilipelyhet., 1 csokor aprított petrezselymet, 1 tojást 1 ek zsírt és összekevertem, ezt töltöttem be a csirkecomb bőre alá.
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam és 1 óra alatt ropogósra sütöttem. 1 kg párolt zöldség készült mellé köretnek, azzal tálaltuk. Jó étvágyat!