Avokádós-medvehagymás sárgarépa főzelék
4 adag, gyors, könnyű
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa karikázva
- 2 nagyobb érett avokádó
- 1 ek currypor
- 1 lime leve
- 1 csokor medvehagyma
- 2 ek olívaolaj+ 3 dkg vaj
- 3 szál újhagyma karikázva
- só, bors
- 05 liter alaplé (leveskockából is jó)
Az olajat a vajjal felhevítjük, majd hozzáadjuk az újhagymát és megpároljuk, ehhez kerül a karikázott sárgarépa, amellyel szintén pároljuk 2-3 percet megszórva a curryporral, borssal, kevés sóval. Ezt követően felöntjük az alaplével és puhára pároljuk. Amikor a répa megpuhult az egyik kockázott avokádót, a csokor aprított medvehagymát és a főzelékből kivett 1/3 mennyiségű répát pár evőkanált levet összepürésítünk, majd vissza tesszük a főzelékbe, ezzel sűrítve azt. Ehhez kerül a lime leve és a másik kockázott avokádó. Én medvehagymás fasírtot adtam hozzá, de önmagában is tartalmas étel. Jó étvágyat.