2021. már 29.

Avokádós-medvehagymás sárgarépa főzelék

írta: Petőcz Ferenc
Avokádós-medvehagymás sárgarépa főzelék

4 adag, gyors, könnyű

img_0943.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa karikázva
  • 2 nagyobb érett avokádó
  • 1 ek currypor
  • 1 lime leve
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 ek olívaolaj+ 3 dkg vaj
  • 3 szál újhagyma karikázva
  • só, bors
  • 05 liter alaplé (leveskockából is jó)

Az olajat a vajjal felhevítjük, majd hozzáadjuk az újhagymát és megpároljuk, ehhez kerül a karikázott sárgarépa, amellyel szintén pároljuk 2-3 percet megszórva a curryporral, borssal, kevés sóval. Ezt követően felöntjük az alaplével és puhára pároljuk. Amikor a répa megpuhult az egyik kockázott avokádót, a csokor aprított medvehagymát és a főzelékből kivett 1/3 mennyiségű répát pár evőkanált levet összepürésítünk, majd vissza tesszük a főzelékbe, ezzel sűrítve azt. Ehhez kerül a lime leve és a másik kockázott avokádó. Én medvehagymás fasírtot adtam hozzá, de önmagában is tartalmas étel. Jó étvágyat.

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta