Paradicsomos édesköményes tökfőzelék.
4 adag, gyors, könnyű
Hozzávalók:
- 1 kg friss gyalult tök
- 30 dkg édeskömény aprítva
- 0,5 dl paradicsomlé
- 2 szál újhagyma aprítva
- só, bors, chilipehely
- olívaolaj és vaj
2 ek olívaolajat 5 dkg vajjal felmelegítünk, ehhez adjuk az újhagymát, kicsit pároljuk, majd belekerül az aprított édeskömény, sózzuk és félpuhára pároljuk, amikor a kömény már elérte ezt az állagot tehetjük hozzá a tököt. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilipehellyel hintjük és felöntjük a paradicsomlével. Lassú tűzön készre pároljuk gyakran kevergetve, hogy ne égjen le, hagyjuk elfőni a lé egy részét, ezzel sűrítve a főzeléket. Én harissás csirkecombbal tálaltam, de bármilyen sült hússal, vega fasírttal jó, a pörkölt nem illik hozzá. Tálaláskor az édeskömény(ánizskapor) leveleivel megszórjuk. Jó étvágyat!