Olimpia szelet
2016-ban a Riói Olimpia alatt tradicionális brazil süteményt készítettünk ide az oldalra. Most pedig a békebeli Olimpia szeletet sütöttük meg. Könnyed habos finomság lett.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vanilíás cukor
Tetejére:
- 6 tojás fehérjéből készült hab
- 5 tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált mogyoró
- reszelt citromhéj
- vanilíás cukor
A lisztet a cukorral vajjal, sütőporral, tojássárgájával, vanilíás cukorral jól eldolgozzuk, 30 percre hűtőbe tesszük.amikor kivettüka 2/3 részét egy tepsibe elnyomkodjuk. A tojássárgákat a cukrokkal habosra verjük robotgéppel, hozzákeverjük a darált mogyorót és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük felvert tojáshabot.
A tetejére a maradék tésztából rácsot készítünk vagy átlósan rudakat helyezünk és 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. A hab állagát tűpróvával ellenőrizzük.
Jó étvágyat!