2021. júl 28.

Olimpia szelet

írta: Petőcz Ferenc
Olimpia szelet

 img_1121.JPG

2016-ban a Riói Olimpia alatt tradicionális brazil süteményt készítettünk ide az oldalra. Most pedig a békebeli Olimpia szeletet sütöttük meg. Könnyed habos finomság lett.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vanilíás cukor

Tetejére:

  • 6 tojás fehérjéből készült hab
  • 5 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mogyoró
  • reszelt citromhéj
  • vanilíás cukor

A lisztet a cukorral vajjal, sütőporral, tojássárgájával, vanilíás cukorral jól eldolgozzuk, 30 percre hűtőbe tesszük.amikor kivettüka 2/3 részét egy tepsibe elnyomkodjuk. A tojássárgákat a cukrokkal habosra verjük robotgéppel, hozzákeverjük a darált mogyorót és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük felvert tojáshabot.

A tetejére a maradék tésztából rácsot készítünk vagy átlósan rudakat helyezünk és 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. A hab állagát tűpróvával ellenőrizzük.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek