2021. okt 07.

Gomba Sztroganoff-módra bulgurral

írta: Petőcz Szabó András
Gomba Sztroganoff-módra bulgurral

244459825_747948366009887_8051858979992652306_n.jpg

Ez a recept vegetáriánusoknak is kitűnő étel, mivel semmi állati eredetű hozzávaló nem szerepel az összetevők között. Nagyon gyorsan elkészül, mire a bulgur megpárolódik addigra a főétel is elkészül. A legnagyobb erénye, hogy alíg kell venni hozzá valamit. Aki maga szedi a gombát, annak ez  szinte ingyen van. Lehet barna és fehér csiperke és laskagomba is benne vegyesen, de egyfajta gombából is nagyon ízletes. Az újhagyma helyett pórét vagy vöröshagymát is használhatunk. Hagyományos mustárral is készíthetjük egy része magos djioni magos mustár is lehet. Főtt rizzsel vagy burgonyakrokettel is tálalhatjuk, ki hogyan szereti módon. A recept 4 főre szól.

Hozzávalók: 75 dkg. gomba, 3 szál újhagyma zöld részével együtt, 2,5  ek. édes mustár, 2 nagyobb csemegeuborka, só, bors, olaj, 4dl. 30%-os tejszín, díszítésnek petrezselyemzöld a tetejére.

Köret: 30 dkg bulgur, 2x mennyiségű víz, 1 zöldségleves kocka.

A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Ha ezzel végeztünk akkor nagyon hamar el is készülünk az étellel.  A bulgurt 2x mennyiségű vízzel és egy zöldségleves kockával felforralunk, majd fedő alatt alacsony fokozaton készre pároljuk. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon az újhagymát és a gombát nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mustárt és a felkarikázott csemegeuborkát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk kb. 10 perc alatt, és már tálalhatunk is. 

Szólj hozzá

Orosz Egészség vega és tészta