Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2021. dec 18.

Pepparkaror

írta: Petőcz Ferenc
Pepparkaror

Pepparkaror a svéd mézes fűszeres téli keksz. Valamikor réges-régen jutottam hozzá a recepthez a svéd áruházláncban egy kóstoló után valamikor 2003 környékén. Aztán évekig készítettem, de valahogy az elmúlt 10 évben biztosan nem. Pakolgatva kezembe akadt a papír a recepttel így idén nem volt kérdés…

Tovább Szólj hozzá

Svéd Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2021. dec 13.

Tárkonyos csorba erdei gombával, húsgombóccal

írta: Petőcz Ferenc
Tárkonyos csorba erdei gombával, húsgombóccal

A legelején illik tisztázni, mit takar a csorba szó. A csorba magyarul levest jelent, ezért nem írtam ki azt, hogy csorba leves, mert a leves levesnek semmi értelme. A csorbák jellemzően savanykás ízvilágot képviselő levesek, könnyen készülnek. Ebben a receptben az erdélyi ízvilágot ötvöztem a…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Nemzetek konyhája Román/erdélyi

2021. dec 13.

Zsályás sütőtökös tészta pirított kolozsvári szalonnával

írta: Petőcz Ferenc
Zsályás sütőtökös tészta pirított kolozsvári szalonnával

2 adag

A téli estéken az embernek nincs sok mindenhez kedve, max egy pohár forró teával vagy borral a párja mellé ülni, esetleg könyvet olvasni, viszont étkezni szükséges és ilyenkor jól jön egy vitamindús gyors recept. Ez is ilyen. Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári szalonna kockázva 20 dkg sütőtök…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2021. dec 13.

Gyors, foszlós almás pite

írta: Petőcz Ferenc
Gyors, foszlós almás pite

A címben szerepel, hogy gyors. Mitől gyors? Egyszer az elkészítés miatt, mert gyorsan meg van bonyodalmak nélkül. Másodszor pedig gyorsan elfogy, maximum azt jelenti, hogy ettől viszont bonyodalmak lesznek, ha csak egy tepsivel készül, így gyerekek mellett célszerű a dupla adag. Ezenfelül finom és…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása