Gyors, foszlós almás pite
A címben szerepel, hogy gyors. Mitől gyors? Egyszer az elkészítés miatt, mert gyorsan meg van bonyodalmak nélkül. Másodszor pedig gyorsan elfogy, maximum azt jelenti, hogy ettől viszont bonyodalmak lesznek, ha csak egy tepsivel készül, így gyerekek mellett célszerű a dupla adag. Ezenfelül finom és foszlós a tészta ami az almától tele van vitaminokkal és a téli fűszerek meghitt hangulatot adnak, így javaslom kipróbálni nektek.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 7 ek tej
- 1 tojás
- 25 dkg vaj
- porcukor a szóráshoz
A töltelék:
- 1 kg alma
- 1 db citrom
- 6 dkg kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tasak vanília puding
- 5 dkg mazsola
- 1 tk őrölt fahéj
A tészta alapanyagát gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva rakjuk hűtőbe 1 órára pihenni. Az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom levét, a pudingport, a mazsolát. Jól elkeverjük a masszát.
A tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, a tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd rátesszük az almás masszát, ennek a tetejére kerül a tészta másik fele nyújtva. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 45 perc alatt.
A sütőből kivéve pihentetjük, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral hintjük, szeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!