2022. már 28.

mogyoróvajas-karfiolos tészta

írta: Petőcz Szabó András
mogyoróvajas-karfiolos tészta

Szeretjük a karfiolt, mogyoróvajat és a tésztás ételeket. Aki nem tud beszerezni udon tésztát, spagettivel és makarónival is elkészíthető az étel.

mogyorovajas_teszta.jpg

Hozzávalók: 60 dkg előfőzött udon tészta, 30 dkg karfiol, 2 ek. liszt, bő olaj a sütéshez, 1 csokor petrezselyemzöld. 

Bundához: 1 tojás, 10 dkg. liszt, 1,5 dl víz, 1 tk fokhagymapor, ízlés szerint só és bors.

A mázhoz: 3 ek. szójaszósz és mogyoróvaj, 1 ek. méz, 1 lime leve,  3.5 dl víz.

Elkészítés: A tésztát 2 percre lobogó vízbe dobjuk, és leszűrjük. A karfiolt kis rózsákra szedjük, és összeforgatjuk a liszttel.Egy lábasban felmelegítjük az olajat kb. 160 fokra. A bunda hozzávalóit kikeverjük, és a lisztezett karfiolt belemártjuk, majd az olajban aranybarnára sütjük 6-7 perc alatt. Papírtörlőn lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.Egy magas falú serpenyőben a máz hozzávalóit összeforraljuk, beledobjuk a karfiolt és a tésztát, összeforgatjuk, végül apróra vágott friss petrezselyemmel tálaljuk.

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta