Hokkaido tök babos paradicsommal töltve
4 adag
A szuper sütőtök, amelynek a héja is ehető, gesztenyés ízű a hokkaido tök. Eddig nem próbáltam, így kicsit félve estem neki és egy nagyon finom egészséges étel készült, amely önmagában laktató leves nélkül ebédnek, de vacsorának is jó, mert nem fogja elülni a gyomrot és tudunk aludni.
Hozzávalók
- 4 kisebb hokkaido tök( "megskalpolva, kimagvalva)
- 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
- Egy nagy (55-60 dkg) fehér babkonzerv lecsepegtetve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só, frissen őrölt bors
- 1-1 tk szárított bazsalikom, majoránna
- 40 dkg-os darabos hámozott paradicsom konzerv
- 1 mk őrölt pirospaprika
A hagymákat kevés olívaolajon vagy 1 ek zsíron pároljuk meg. Adjuk hozzá a lecsepegtetett babot, picit pároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, hogy az ízek ki tudjanak oldódni. Ha ezen túl vagyunk belekeverjük a paradicsom konzervet, de ezzel már nem főzzük, levesszük és a masszát betöltjük a töltelékbe. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen készre sütjük. Amikor a villa könnyen belemegy a tökbe, akkor kész van. Tálaljuk, de fogyasztás előtt picit hagyjuk hűlni.
Jó étvágyat!