2022. nov 15.

Fehér- és vörösbab krém szendvicshez

írta: Petőcz Ferenc
Fehér- és vörösbab krém szendvicshez

könnyű

fb.jpg

Többször írtunk már arról, hogy a hétköznapokban unalmassá válnak a megszokott szendvicseink, így érdemes azokat kicsit feldobni, cserélni, átalakítani. Most is ez történt. Készítettünk néhány kencét szendvicsbe, pirítóshoz... stb.

Fehérbabkrém

Hozzávalók:

  • 1 db 400 grammos fehérbab konzerv lecsepegtetve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk frissen őrölt bors
  • 1 ek ecetes torma
  • fél citrom leve
  • aprított friss petrezselyem és zeller levél

Az alapanyagokat késes betétű robotgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Egy éjszakát hagyjuk pihenni hűtőben, ez alatt az ízek összeérnek, másnap pirítóssal, friss péksüteménnyel fogyasztjuk.

Vörösbabkrém

Hozzávalók:

  • 1 db 400 grammos vörösbab konzerv lecsepegtetve
  • 1 ek mustár
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen aprított snidling

Az alapanyagokat késes betétű robotgépbe tesszük, turmixoljuk. Egy éjszakát pihentetjük hűtőben, másnap pirítóssal, péksüteménnyel tálaljuk. Jó étvágyat!

vb.jpg

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta