Fehér- és vörösbab krém szendvicshez
könnyű
Többször írtunk már arról, hogy a hétköznapokban unalmassá válnak a megszokott szendvicseink, így érdemes azokat kicsit feldobni, cserélni, átalakítani. Most is ez történt. Készítettünk néhány kencét szendvicsbe, pirítóshoz... stb.
Fehérbabkrém
Hozzávalók:
- 1 db 400 grammos fehérbab konzerv lecsepegtetve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk frissen őrölt bors
- 1 ek ecetes torma
- só
- fél citrom leve
- aprított friss petrezselyem és zeller levél
Az alapanyagokat késes betétű robotgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Egy éjszakát hagyjuk pihenni hűtőben, ez alatt az ízek összeérnek, másnap pirítóssal, friss péksüteménnyel fogyasztjuk.
Vörösbabkrém
Hozzávalók:
- 1 db 400 grammos vörösbab konzerv lecsepegtetve
- 1 ek mustár
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 tk frissen őrölt bors
- 1 tk őrölt köménymag
- 2 ek olívaolaj
- só
- frissen aprított snidling
Az alapanyagokat késes betétű robotgépbe tesszük, turmixoljuk. Egy éjszakát pihentetjük hűtőben, másnap pirítóssal, péksüteménnyel tálaljuk. Jó étvágyat!