Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2022. dec 18.

Kelbimbó remulád mártásban

írta: Petőcz Ferenc
Kelbimbó remulád mártásban

Egy szuper gyors meglepő finomságot találtunk, kipróbáltuk, ízlik, tovább adjuk. Ideális salátának vagy önmagában köretnek húsok mellé. Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó 1 citrom leve 5 ek majonéz 3 ek tejföl 1 ek mustár 1 csokor petrezselyem aprítva só, frissen őrült bors A kelbimbót…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2022. dec 16.

Slanac a horvát péksütemény

írta: Petőcz Ferenc
Slanac a horvát péksütemény

Szerencsés emberek vagyunk, hisz utazhatunk és volt szerencsénk Európa több helyét is bejárni, különösen Görögország maradt kedves a szívemnek a mai napig, de idén első alkalommal most a horvát tengerparton jártunk. Ott ettük ezt a helyi péksüteményt. Minden reggel grillserpenyőn kevés olívaolajon…

Tovább Szólj hozzá

Horvát Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2022. dec 16.

Tonhaltatár avokádó ágyon

írta: Petőcz Ferenc
Tonhaltatár avokádó ágyon

4 adag

A karácsonyi főmenüt megelőzően egy finom előétel következik. Tonhalból készül ami nem mondható olcsónak, ezért aki ezt nem engedheti meg magának, annak ajánlom elkészíteni afrikai harcsából, bár akkor a páclében érdemes benne hagyni a halat egy 24 órát összeállítást…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2022. dec 13.

Tejszínes citromos-zöldséges pacal masni tésztával

írta: Petőcz Ferenc
Tejszínes citromos-zöldséges pacal masni tésztával

8 adag

Pár éve készítettem ezt az ételt karácsonyra, de méltatlanul lemaradt a blogunkról, így ideje feltöltenem. Szerintem szintén ünnepi fogás az új köntösbe öltöztetett pacal. Így jöjjön is a recept. Hozzávalók: 2 kg pacal csíkokra vágva 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma reszelve egész bors,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

süti beállítások módosítása