Tonhaltatár avokádó ágyon
4 adag
A karácsonyi főmenüt megelőzően egy finom előétel következik. Tonhalból készül ami nem mondható olcsónak, ezért aki ezt nem engedheti meg magának, annak ajánlom elkészíteni afrikai harcsából, bár akkor a páclében érdemes benne hagyni a halat egy 24 órát összeállítást megelőzendően.
Hozzávalók:
- 0,5 kg tonhal steak
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk szárított fokhagyma
- 1 fél citrom leve
- 3-4 ek szójaszósz
- frissen őrölt bors
A tonhalat kockázzuk apróra és a többi alapanyagot pedig keverjük össze és a halat adjuk hozzá, dolgozzuk egybe picit pihentessük és közben készítjük az étel többi hozzávalóját.
- 2 avokádó apróra kockázva
- 2 tk citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy lilahagyma apróra kockázva
- 1-2 ek petrezselyemzöld aprítva
- só, frissen őrölt vegyes bors
Az olívaolajat keverjük el a fűszerekkel, majd hozzáadjuk az avokádót. A hagymát sózzuk enyhén. Ezt követően egy tálaló gyűrűt kezdjünk el megtölteni. Alulra kerül az avokádó, majd erre a lilahagymás réteg, ennek tetejére a hal. Minden réteget tömörítsünk, mielőtt a következő réteget helyezzük az ételre, majd óvatosan vegyük le a gyűrűt. Frissen örült borssal, pár csepp szójaszósszal hintsük meg, adjunk mellé citromot és pirítóst. Csodás fogás.
Jó étvágyat!