Tejszínes citromos-zöldséges pacal masni tésztával
8 adag
Pár éve készítettem ezt az ételt karácsonyra, de méltatlanul lemaradt a blogunkról, így ideje feltöltenem. Szerintem szintén ünnepi fogás az új köntösbe öltöztetett pacal. Így jöjjön is a recept.
Hozzávalók:
- 2 kg pacal csíkokra vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- egész bors, babérlevél, köménymag, só
A pacalt a hagymákkal, fűszerekkel egy kuktában 1 órát főzzük, ha nincs kukta, akkor kell 2-3 óra főzés ahhoz, hogy megpuhuljon.
További hozzávalók:
- 2 sárgarépa és egy darab gyökérzöldség
- reszelve
- 1 fej vöröshagyma apóra kockázva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 20 dkg császárszalonna kockázva
- 10 dkg méz
- 1,5 citrom
- 4 dl száraz fehérbor
- 2,5 ek étkezési keményítő
- 3 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- babérlevél, őrölt bors
A szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymákat és a reszelt zöldségeket, sózzuk borsozzuk és a babérlevelet is az ételbe dobjuk, picit pároljuk, pirítjuk a zöldségeket.Ehhez adjuk a karikázott citromot a mézet és egy keveset a pacal főzőlevéből és belekerül a megfőzött, lecsepegtetett pacal a bort is és összeforraljuk. A tejszínt a tejfölt és a keményítőt elkeverjük és besűrítjük az ételt. Masni tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!