2022. dec 18.

Kelbimbó remulád mártásban

írta: Petőcz Ferenc
Kelbimbó remulád mártásban

kel1_1.jpg

Egy szuper gyors meglepő finomságot találtunk, kipróbáltuk, ízlik, tovább adjuk. Ideális salátának vagy önmagában köretnek húsok mellé.

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 citrom leve
  • 5 ek majonéz
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • só, frissen őrült bors

A kelbimbót pucoljuk fel, majd helyezzük késes betétű robotgépbe és aprítsuk össze. Ezt követően helyezzük át egy tálba az aprított kelbimbót, sózzuk enyhén és borsozzuk keverjük össze a citrom levével. 

A többi alapanyagot keverjük össze, majd adjuk az öntetet is a kelbimbóhoz. Összekeverjük és hűtőben hagyjuk érni 1-2 órát. Tökéletes könnyű vitamindús salátát kapunk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta