Sós teasütemény
Ez sem most készült, de nem került még fel a blogra. Itt az ideje, hiszen egy örök klasszikus, mindig bejön, így már bekészítettem egy újabb adagot.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 8 dkg zsír
- 1 ek só
- kb 16 dkg tejföl
- 2 tojássárgája
Az alapanyagokat gyorsan összedolgozzuk, sietni kell, hogy nem melegedjenek fel a hozzávalók, mert akkor lágy és tapadós lesz a tészta. a tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk, kicsit ellapítjuk és hűtőbe tesszük pihenni 1-2 órát.
Ezt követően 1 cm vastagságúra nyújtjuk megkenjük egy újabb felvert tojással. Megszórjuk magvakkal és daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokon készre sütjük. Ami azt teszi, hogy kicsit tovább, mint én, de így is finom volt. Ha tovább sütjük és tényleg aranybarna, akkor teljesen puha omlós lesz, mint régen, egy picit vissza jönnek az emlékek.
Jó étvágyat!