Tárkonyos csirke
Elkészítés 30 perc, könnyű és finom (4 adag)
Vannak régi elfeledett ételek, mi időnként leporolunk egyet és közzé tesszük. Most is ez történt e zalai vagy vasi eredetű étellel. Külön aprópó, hogy nyaralás van, strand és meleg, tehát gyorsan elkészülő ebédet szerettünk volna és mellé nem régiben kaptunk rengeteg tárkonyt is, így össze raktuk a receptet.
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb félbe vágva
- citrom
- 1 dl száraz fehérbor
- 1-2 ek liszt
- 3 dl húsleves alaplé (kockából is jó)
- 2 dl tejszín
- 2 tojás sárgája
- 5 dkg vaj
- zsír
- só, frisen őrölt bors
- 1 ek tárkony
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a már forró zsírra tesszük, hozzáadjuk a bort és megsütjük. Amikor a hús megsült, a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, majd hozzá adjuk a lisztet és elkeverjük, egy barna rántást készítünk, ezt felöntjük a húsleves alaplével, hozzáadjuk a citromnak a levét (ízlés szerinti mennyiség) a tárkonyt és mártást főzünk. Amikor a mártás kész levessük a tűzről és hozzákeverjük a tojás sárgákkal elkevert tejszínt, ezzel már nem főzzük. Tálalás: tészta erre kerül a hús és rá a mártás.
JJó étvágyat!