2023. aug 10.

Eszterházy pulyka zúza

írta: Petőcz Szabó András
Eszterházy pulyka zúza

Mi nagyon szeretjük a belsőségeket. Most leporoltam egy régi receptet. Remélem, hogy Ti is el fogjátok készíteni. Rízzsel tálaltam. Igazából nokedlivel kellett volna készíteni, de ahhoz most nem volt kedvem.

363524045_1333714080891319_1908596322218316375_n.jpg

Hozzávalók: 1 kg pulyka zúza, 2 közepes vöröshagyma, 1 kk fűszerpaprika, ízlés szerint só és bors, 3 babérlevél, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1,5 dl száraz fehérbor (esetünkben olaszrizling), 2 dl tejföl, opcionálisan 1 ek liszt.

363650751_2224873344369738_7050110772797457657_n.jpg

Elkészítés: A megmosott és megtisztított zúzát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdínsztelük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a zúzát. Annyi vizet öntünk rá hogy éppen  ellepje, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, félkészre főzzük a húst. Közben a zöldségeket meghámozzuk és felkarikázzuk. Amikor a zúza félig megfőtt ekkor adjuk hozzá a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Készre főzzük, majd a húst kihalásszuk belőle és félre tesszük. A hátramaradt zödségeket összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges egy ek liszttel  sűríthetjük. Pár percig fooraljuk a zúzával együtt. Főtt rizs, nokedli illik hozzá.

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak