2023. aug 20.

Velővel töltött sertésborda

írta: Petőcz Ferenc
Velővel töltött sertésborda

6 adag

367748654_10219381926297811_6715239755220784421_n.jpg

Vannak ételek, amelyet a többség étteremben fogyaszt, de le kell mondani róla otthon? Szerintünk nem, mert sok-sok étel a mai árak mellett otthon is egyszerűen elkészíthető. Ez a recept is ilyen.

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 50 dkg sertésvelő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • só, frissen őrölt bors
  • plusz a panírozáshoz liszt, tojás, morzsa

A húst nyitott szeletekre vágjuk, magyarul kettő szeletet vágunk, de nem vágjuk szét és az így kapott egy nagy szelet lesz a töltendő hús. Összesen 6 db ilyen szeletet vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, félre tesszük. 

A zsírt felheítjük, hozzáadjuk a kockázott hagymát, üvegesre pirítjuk. Ezt követően beletesszük a velőt, amelyet jól elnyomkodunk fakanállal és összesütjük a hagymával, közben sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha sült tojás állagnak megfelelőt sütöttünk. Félre tesszük, hagyjuk kihűlni.

A hússzeletekbe töltjük a velős tölteléket, majd panírozzuk, forró zsíradékban kisütjük. Mi krumplipürével tálaltuk. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak