2023. okt 09.

Padlizsán pástétom

írta: Petőcz Ferenc
Padlizsán pástétom

krem_1.jpg

Az elmúlt évek során többféle padlizsánkrémet raktunk fel az oldalunkra kezdve az arab, görög, erdélyi változatokkal. Most egy újabb verzió született a kencék világában, de ez is ízleni fog mindenkinek.

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek sajt- vagy vajkrém
  • 1 csokor petrezselyem

A padlizsánokat szurkáljuk meg és a fokhagymával együtt helyezzük sütőbe, magas hőfokos süssük meg.  A sütés után hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg a padlizsánt, helyezzük apró lyukú szűrőbe és hagyjuk kicsöpögni (kb 20 perc).

Rakjuk át egy tálba, adjuk hozzá a megsült kinyomott fokhagyma pépet, a fűszereket, tejfölt, krémet, petrezselymet és pürésítsük össze. Hűtsük be és pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta