Padlizsán pástétom
Az elmúlt évek során többféle padlizsánkrémet raktunk fel az oldalunkra kezdve az arab, görög, erdélyi változatokkal. Most egy újabb verzió született a kencék világában, de ez is ízleni fog mindenkinek.
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 2 fej fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 ek tejföl
- 1 ek sajt- vagy vajkrém
- 1 csokor petrezselyem
A padlizsánokat szurkáljuk meg és a fokhagymával együtt helyezzük sütőbe, magas hőfokos süssük meg. A sütés után hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg a padlizsánt, helyezzük apró lyukú szűrőbe és hagyjuk kicsöpögni (kb 20 perc).
Rakjuk át egy tálba, adjuk hozzá a megsült kinyomott fokhagyma pépet, a fűszereket, tejfölt, krémet, petrezselymet és pürésítsük össze. Hűtsük be és pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!